Föredrag Malmö - Martinus Center Malmö

Stiftelsen Martinus Center i Malmö
Go to content
Martinus Världsbild, en optimistisk livssyn
Föredrag Våren 2019

Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10B, Malmö

Martinus,en dansk författare (1890-1981), har framlagt en helhetsförklaring på livet och tillvaron.
I logiska sammanhängande tankeföljder beskriver han livets eviga lagar och grundprinciper.
Det centrala temat i Martinus verk är nästakärlekens nödvändighet.
Föredragen baserar sig på Martinus författarskap, även kallat "Tredje Testamentet".
  
26 jan
Lördag
kl.13.00-16.30
Från stresskultur till gåvokultur
Varför upplever så många människor stress på arbetet, i relationer och i sitt inre? Vi lever i en forcerad tid, där prestationsångest och profitmaximering får alltfler att fråga sig: Finns det ett annat sätt att leva på? Vad är kärlek? Hur uppnår jag livskvalitet?
Med en djupare förståelse av vår eviga natur, av förlåtelsens och gåvokulturens väsen, öppnar vi vägen till större inre ro, goda relationer och ett kreativt liv.
Sören Grind  Seminarium 150:-
23 feb
Lördag
kl.15.00
Kan det bli fred på jorden?
Så länge människan har funnits på jorden verkar hon ha varit involverad i krig och konflikter. Ändå finns det många profetior om ett kommande fredsrike och även Martinus menar att mänskligheten är på väg mot fred. Men för att åstadkomma fred i världen måste vi först skapa frid i vårt eget sinne. Med hjälp av Martinus analyser kan vi förstå den nuvarande världssituationen men också få hopp om en kommande fredlig och vänlig värld.
Karin Jansson

23 mars
Lördag
kl.15.00
Resan genom dödsriket
Sömnen är dödens lillebror. Döden är en vän och varje människa dör vid den mest kärleksfulla tidpunkten i sin utveckling. Den första sfären efter döden består av människans egna föreställningar om t ex himmel och helvete. Hur ser kontakten med avlidna och skyddsänglarna ut? Hur ter sig livet i de högre andliga världarna och hur påverkar människans egna inre andliga världar nästa liv?
Ole Therkelsen

27 april
Lördag
kl.15.00
Mysteriet med sjukdom och hälsa – Att tänka sig frisk
För att kunna tänka sig frisk behövs ett helt nytt perspektiv på livet. Martinus förklarar, att något av det viktigaste för framtidens människor, är att få insikt i att även våra celler är levande, tänkande och kännande väsen. Denna förståelse är avgörande för att vi ska inse att våra tankar är det klimat som vi skapar till deras livsrum. Med hjälp av symboler, som visar vad som händer i vår organism när vi tänker och känner, förstår vi hur vi kan skapa harmoni och solsken som livsvillkor i vårt mikrokosmos.
Lene Jeppesen
Hjärtligt välkomna - Entré 60:-

Från kl. 14.00 kaffe, te, bullar och trevlig samvaro 20:-
Back to content