Föredrag Malmö - Martinus Center Malmö

Stiftelsen Martinus Center i Malmö
Go to content
Martinus Världsbild, en optimistisk livssyn
Föredrag Hösten 2019

Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10B, Malmö

Martinus,en dansk författare (1890-1981), har framlagt en helhetsförklaring på livet och tillvaron.
I logiska sammanhängande tankeföljder beskriver han livets eviga lagar och grundprinciper.
Det centrala temat i Martinus verk är nästakärlekens nödvändighet.
Föredragen baserar sig på Martinus författarskap, även kallat "Tredje Testamentet".

  
7 sept
Lördag
kl.15.00
Från problem i relationer till kärleksfull mänsklig samvaro
Mänskligheten befinner sig enligt Martinus mitt inne i en dramatisk omvandlingsprocess. Vi håller på att lämna våra gamla könsidentiteter bakom oss och förvandlas till en helt ny människa. En gång blir det möjligt för alla människor att älska varandra utan begränsningar. Det har tidigare funnits stor skillnad i hur män och kvinnor upplever livet, men idag håller denna skillnad på att jämnas ut. De två könens skilda perspektiv hjälper oss att få förklaring till uppmärksammade företeelser så som feminism och #metoo-rörelsen.
Ingemar Fridell

5 okt
Lördag
kl.15.00
Fri från skuld
Skuld och skam är känslor vi försöker undvika, men ändå dyker de upp. Varför känner vi dessa känslor och hur kan vi komma ur dem? Martinus förklarar att vårt känsloliv påverkas av vår utveckling från djur till människa. Genom att förstå vårt förflutna och vart vi är på väg kan vi på ett konstruktivt sätt ta itu med våra inre svåra känslor. Samtidigt kan vi också lära oss att lyssna på samvetets röst som pekar oss i rätt riktning och visar hur vi hittar planen för vårt liv.
Karin Jansson

16 nov
Lördag
kl.13.00-16.30
Att bli vän med verkligheten
Tycker du det är något fel med klimatet, politikerna, chefen och kanske med dig själv? Sådana tankar känner vi nog alla igen! Men hur konstruktiva och livgivande är de? Enligt Martinus andliga vetenskap befinner vi oss i en hastig utveckling mot en djupare förståelse av livets och vår egen eviga natur. Det skapar ett ändrat medvetande där det, att tänka logiskt och i harmoni med världsalltets struktur, spelar en avgörande roll. Gradvis leder det nya medvetandet oss fram emot en kärleksfull acceptans av de nödvändiga ofullkomliga stegen i utvecklingen.
Solveig Langkilde  Seminarium 150:-

7 dec
Lördag
kl.15.00
  
Universums hemligheter – avslöjade!
Rune berättar om sin bok - ”Universum, vem är du?” och väljer att fördjupa valda delar ur boken. Från solarna i mikrokosmos – materiens innersta väsen – till mörk energi och mörk materia och svarta hål i makrokosmos och det som förenar det hela – livet eller medvetandet.
Rune Östensson
Hjärtligt välkomna - Entré 60:-

Från kl. 14.00 kaffe, te, bullar och trevlig samvaro 20:-
Back to content