Föredrag Malmö - Martinus Center Malmö

Stiftelsen Martinus Center i Malmö
Go to content
Martinus Världsbild, en optimistisk livssyn
Föredrag Hösten 2022
Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10B, Malmö
  
Martinus,en dansk författare (1890-1981), har framlagt en helhetsförklaring på livet och tillvaron.
I logiska sammanhängande tankeföljder beskriver han livets eviga lagar och grundprinciper.
Det centrala temat i Martinus verk är nästakärlekens nödvändighet.
Föredragen baserar sig på Martinus författarskap, även kallat "Tredje Testamentet".

24 Sept
Lördag
kl.15.00
Samspelet mellan vår inre och yttre värld
Alla människor behöver sova. På dagen är vi vakna i den yttre världen, medan vi normalt befinner oss i en inre värld om natten. Den inre världen består av tankar, känslor, drömmar och idéer och beskrivs som andlig av Martinus. Vårt liv växlar mellan dessa två världar. Det är till den andliga världen vi kommer när vi dör. I den fysiska världen möter vi motstånd, men i den andliga världen upplever vi en paradisisk tillvaro. Varför behöver vi sova och hur går det till när vi besöker den inre världen? Hur fungerar samspelet mellan de båda världarna?
Ingemar Fridell

15 Okt
Lördag
kl.15.00
Reinkarnation – en logisk och kärleksfull syn på livet
Sören presenterar sin nyutkomna bok med samma titel som ovan. Reinkarnation är en avgörande nyckel för att förstå livet och våra olika öden. Nu finns en växande gren av vetenskaplig forskning som stödjer tanken att medvetandet överlever döden. Martinus erbjuder en modell för medvetandets eviga natur som ger livets alla skeenden mening och påvisar en kärleksfull avsikt med vår evolution.
Sören Grind

12 Nov
Lördag
kl.15.00
Är livet rättvist?
En utblick över världen visar att en stor del av mänskligheten lider av krig, fattigdom, naturkatastrofer och sjukdomar. Martinus kosmiska analyser visar hur livets skenbara orättvisor beror på ett materialistiskt perspektiv, som enbart räknar med ETT fysiskt liv. Genom en förståelse av mörkret, karma och reinkarnation, framträder bilden av ett rättvist och kärleksfullt världsallt.
Clarence Lagerstam

3 Dec
Lördag
kl.13.00 - 16.30
Kärlek till vårt inre universum – hälsans hemlighet!
    Vi tittar på hur Martinus beskriver mikrokosmos – vårt inre universum, som består av levande organ, celler och atomer. Han beskriver hur vi med våra tankar, med kosten och hela vårt sätt att leva kan skapa solsken för våra mikroväsen. Och det leder så till att vi kan njuta av en strålande hälsa.
Anne Külper och Rune Östensson  Seminarium 150:-
Hjärtligt välkomna - Entré 60:-

Från kl. 14.00 kaffe, te, bullar och trevlig samvaro 20:-
Back to content